Saturday, January 24, 2009

Beli yang ni Pa...!


Assalamualaikum / Good Day.....

Selepas berjumpa doktor dan luka Acik sudah dirawat, kami bertiga ke bandar KT.
Pertama, ingin membaiki telefon bimbit aku yang entah kenapa tiba-tiba tak boleh di "on" kan.
Mungkin masalah atau kerosakan teknikal. Biarkan pakar sahaja yang merawatnya sebagaimana doktor merawat luka Acik.

Bila sampai di kedai membaiki telefon tu, tutup pulak.
Aku dimaklumkan oleh pemilik kedai majalah sebelahnya bahawa kedai itu hanya dibuka selepas jam 2 petang.

Waktu pagi, Jo, pemilik kedai itu berurusan dirumahnya. Petang baru dia ke kedai.
Jadi, aku terpaksa tangguhkan hasrat untuk membaiki telefon aku.
Lama lagi lah aku akan dapat menggunakan telefon ni. Mungkin aku akan datang petang esok sebab ada lagi perkara yang nak diuruskan hari ini.


Kedua, ada dua pasang kasut terpaksa aku hantar pada tukang kasut @ cobbler untuk dibaiki kerana tapaknya sudah tertanggal.
Itu selesai. Esok boleh ambil.

Ketiga, Adeq dan Acik nak tengok kereta. Eh..apasal pulak ni..? Tiba-tiba nak tengok kereta.
Kami singgah di bilik pameran sebuah syarikat kereta di KT. Adeq teruja melihat kereta TD2000 yang dipamerkan di situ. Berkenan katanya. Klasik!
Terus dia masuk dan bergaya di dalamnya. Acik terdencot- dencot berjalan membuka pintu dan turut masuk sama...


"Papa best la. Beli satu?"
"Mana Papa cukup duit."
"Kita beli yang lain boleh...?"
"Ok....yang mana?"
"Ini pun ok Pa..."

Hmmm....comel juga kereta ni. Kelas Supermini /Sub- compact. Tak ramai yang guna setakat ni. Kalau remaja perempuan atau wanita yang memandunya tentu manis. Sporty dan kiut.
Tapi kalau aku yang berada di belakang sterengnya tentu macho kan?.
Kereta ini telah memenangi Best selling car in Europe 2001-2003 dan Rally Car of the Year 2002. Hebat tu...
Nanti la bila cukup pitih kita beli ek Adeq?
Mana la tau kot-kot ada rezeki....permintaan Adeq akan tercapai....hehehhe...


Adeq kena tunggu lima tahun lagi baru boleh ambil lesen kereta.

Menarik bentuknya..sporty dan compact..

Beib suka juga model-model...
baru kereta kompa K
terutamanya Best Car in Europ E
teknologi dan bentuknya yang sega R
walaupun dalam bentuk mul E
ianya tetap menarik dan heba T
memenuhi citaras A

6 comments:

zizo said...

asik Peugeot je cikgu...xdop keta lain ka...cukupla TR105 tu...hahhaa

BEiB said...

zizo...
maner tau Peugeot? dok kabo pung...heheh..
Sedap ee keta tu..cuber gok paka skali...hehehe

azza_irah said...

bila nak smpai 'ter' yg ditunggu..

BEiB said...

azza...
insyaALLAH...'te' yg satu ini dalam proses..akan sampai minggu depan..
puasla menunggu...namaun berbaloi..
jom!

azza_irah said...

sampai 'te' tu..kelisa akan menjadi nostalgia...hanya kenangan..

BEiB said...

azza...
Kelisa ada memori tersendiri sbgmana yang lain...
yg utama ia kekal dalam lipatan minda