Thursday, January 10, 2008

TEN JAN

Kak Wan dengan senyuman menawan
Assalamualaikum / Good Day.....

Diam tak diam dah masuk sepuluh hari dalam tahun 2008. Begitu pantas masa berlalu. Terasa macam semalam baru menyambut tahun baru 2008 dan meraikan perisytiharan KT sebagai Bandaraya Warisan Persisir Air.
Adeq dan Acik beria-ia nak adakan majlis ringkas di rumah. Tak boleh tidak mesti kena buat juga.
Adeq asyik sibuk nak ajak belikan itu dan ini. Oleh kerana hari ini hari cuti Awal Muharam, aku layanlah Adeq. Kami keluar ke kedai kek berhampiran rumah mencari kek cokelat setengah kilo.
Tapi nak buat apa dengan kek tu?
Nak raikan tahun baru 2008? Dah lepas dah..
Nak rayakan perisytiharan KT sebagai Bandaraya? Dah selesai..
Hmm...sebenarnya mereka nak meraikan hari lahir Mama mereka.
Hari ni, 10 Januari ialah hari lahir KakWan.
Dah nak masuk kategori warga emas dah...hehehe..
Aku sendiri pun tak tau nak hadiahkan apa kat dia.
Cuma yang sempat aku hadiahkan ialah ucapan Selamat Hari Lahir @ Happy Birthday awal pagi tadi.
Semoga isteriku sihat, selamat, sejahtera, bahagia dan dilindungi ALLAH sepanjang masa.
Aku juga sempat selitkan sampul surat berisikan sesuatu padanya.
Moga dihargai dan dipergunakan sebaik mungkin.
Selesai majlis ringkas dan jamuan kek, aku terpaksa berkemas untuk menghadiri satu mesyuarat bersama LPM.
Nampaknya majlis makan malam meraikan 'birthday girl' akan berlangsung selepas aku kembali dari Putrajaya nanti.
Beib doakan ...
ALLAH rahmati isteriku siang dan mala M
sentiasa selamat, bahagia dan sejahter A
dijauhi penyakit, pening dan dema M
panjang umur, beriman dan bertaqw A

9 comments:

© Oshun/EM Muhammad/Nadia Emarele Muhammad said...

Salam Beib dan Kak Wan yang tetap cun...
Selamat hari jadi Kak Wan. Semoga dipanjangkan usia, diberkati ALLAH dan dijauhkanNYA dari segala bala, amin. Amboi Beib, dekat jadi warga emas kata dia... tu tak nampak tu, cun dan masih bergetah lagi Kak Wan tu... gegegegege.

mad redo1 said...

Ke Batu Enam membeli cecambah,
terbeli pula ikan haruan,
disiang dengan sebilah parang;
walaupun angka tetap bertambah,
wajah rupawan tetap menawan,
Jadi igauan BEiB seorang.

hehehe...

HAPPY BIRTHDAY Madame BEiB!

ILA said...

eeeiii..so sweeettttttnyaa..
semoga pnjang umur buat k.wan dan di beri kebahagiaan buat kluarganya:)

pssstttt..tak de adengan suap myuap kerrrr;)hihikkkkk!!!:p

Anonymous said...

Asslkum Beib n Wan K,

Happy birthday Wan K. Alhamdulillah sihat, bahagia n murah rezeki hingga kini. And I doakan this river of fortune will continue to flow for many many years to come. Knowing Beib (who's a more then brother to me), I'm sure you'll have the warmest shoulder to lean on for the rest of your life.
And as for Beib...., DON'T MAKE ME EAT MY WORDS TAU!!!! Hehehehehe.
(Baru baca. I commented on your PUNK issue too)
Now U'll know why I adress Wan K and NOT K Wan.... bcos this one is from....

KODEN USJ6

BEiB said...

OD...Terima kasih bagi pihak.memang pun cun dimataku dan melekat bagai getah..OD pun apa kurangnya ngan anney..heheh..cinta antara benua..
mad redo1..
Buah nangka pisang sesikat,
buah delima satu trailer,
kebandar Jertih membawa sawit,
biarkan angka terus meningkat,
aku terima dengan rela,
hati BERSIH rupa pun awet.
...heheheh...jawab mad jawab..
Ila...
thank you...
adengan suap menyuap dibelakang tabir lerrr...
Koden...
Thanks bro!
U might eat ur words some day...heheh..

mad redo1 said...

woo... jual lagi aaa...

Pak Dollah memanjat kelapa,
memanjat kelapa di Pulau Rusa,
untuk dijual oleh tuan empunya;
hati bersih mengawet rupa,
hati suci menghapus dosa,
semoga aman bahagia di akhirnya...

Noushy Syah said...

Happy Belated birthday buat Kak Wan...

Hehhehe suka pantun ABg Mat Redo:
Shaye copy paste yea disini:

Ke Batu Enam membeli cecambah,
terbeli pula ikan haruan,
disiang dengan sebilah parang;
walaupun angka tetap bertambah,
wajah rupawan tetap menawan,
Jadi hakmilik BEiB seorang.

hahhaha..edited version :p

arsaili said...

salam..happy birthday to kak wan..wahh what a romantic couple...moga dirahmati ALLAH

nieja said...

hppy beldated brthday