Wednesday, May 30, 2007

Ole ole buat teman Blog....

Syazana/Adeq teruja sangat nak berposing kat signboard ni yang terdapat di sepanjang jalan dari Grik ke Kuala Pegang, Baling.
Assalamualaikum / Good Day.....
Aku baru 2 jam sampai ke KT dari Anak Bukit, Kedah. Penat memandu selama 8 jam masih terasa lagi tapi seronok dapat balik kampung walaupun selama 4 hari. Dapat jumpa Mak dan sanak saudara serta menziarahi makam Pak...( akan ku coretkan kemudian)
Tapi pengalaman perjalanan amat membuat aku teruja...
Saksikan ole ole aku buat kenalan blog yang sempat aku rakamkan dan abadikan sepanjang perjalanan
Kuala Terengganu-Jertih-Machang-Jeli-Batu Melintang-
Lebuhraya Timur Barat-Grik-Sungai Petani-Alor Star-Anak Bukit...
khas untuk orang Anak Bukit -NURLEA masihkah kau ingat?





Sebuah kampung di Jeli untuk Zura @ Kak Long



Gunung Keriang terkini untuk dilahk





Dari Baling ke Serendah - Kujie

Signboard kat KT on the way to Jerteh - Special untuk Bro Rick (BRICK)
Hair Saloon kat Alor Star Parade
khas untuk Kak Red
( aku sebenarnya belum kenalnya lagi, boleh sesiapa kenalkan blog ku padanya?)

Beib harap semua member...
berasa senan G
dapat ole-ol E
yang mampu aku raka M
moga kita bertambah akra B
bersua di sini setiap har I
bertanya berita, memberi khaba R
agar ceria setia sentias A

4 comments:

Red Mummy said...

x yah tunggu org kenalkan

ni ha akak datang sendiri berbau2 nama ku disebut

gila kat alor star pun ada saloon akak kan? very the diva akak ko kan!!

orang panggil akak kak red, kdg2 bila dema gila, and akak pun gila, im also knows as Kak Red Diva!!

kannnnnn

Red Mummy said...

bangg

btw, saya tau abang tua dr saya bang, tua sesangatttttt

tp x pe ke kalo saya berakak2 lak ni? heheheh coz im known as that...

calit calitttt

Kak Jie said...

ingat ke dpt rusa sekor

KakJie pun pernah snap pic signboard rusa tu.....tapi...semua entry dan blog hilang...sobbb...sobbbb....anway..makasih ye pasai lalu Baling ingat kat Kakjie.

Highway Grik - Kupang tu dah lalu masa mola² buka lagi...dah 2 kali lalu situ..so..tak lalu pekan Baling la la ni no


i'm back...cuti kat johor

amboi2...diva...sampai 2 komen!!

Anonymous said...

yes.... hway baling-grik-jeli... the best way. aq pnah ek0wt jln ny bb gtai nk cai jln shotcut blk pahang. memang terbek r jalan ny, meh r ramai2 blk machang, lipis, tmerl0h n ley k0na msk gnting lg. desup tw0s k ngri perak pn ley gk.. ek0wt camer0n lalu jalan nyh.. pemandangan y memukau tp kene aty2 c0z byk selek0h. 2 3x gk lalu jln ny tp xpnah smpak agy ngn gajah k, rusa k, arap2 x btmbung r ngn r0mbongn d0runx, bb aq tak0wt.
anyway meqasey at br0 abib ny n0te at bl0g n pic, tkenang kmbali saat2 mlalui jln ny, wal0 tak0wt tp puas bb keindahannya...